Objavljeno: 05.04.2019 u 20:25 | Zdravlje | Komentara:

Ovo popularno piće uništava vašu štitnjaču kao ni jedna druga namirnica! Da li ga pijete?

Svi vi koji koristite soju trebate znati da je ona najčešće genetski modifikovana. Osim toga, mnog ljudi koriste sojino mlijeko, a nisu ni svjesni da može biti štetno.

sojino-mlijeko

Ako je soja genetski modifkovana, nimalo nije dobra za vas jer ti GMO proizvodi izazivaju rak. A da li u ovoj situaciji baš možete tvrditi za soju da nije GMO?

Neki prozvodi sa sojom, tačnije sojino mlijeko, može izazvati ove štetne učinke.

-Sadrži hemaglutinin koji dovodi do pretjeranog zgrušavanja krvi, tj. do nagomilavanja krvnih ćelija.

-Sadrži i fitoestrogene koji ometaju funkciju nedokrinog sistema i povezano je sa rakom dojke i neplodnosti. Zbog određenih sastojaka, čak konzumacija 2 čaše dnevno sojinog mlijeka, može poremetiti menstrualni ciklus.

Soja sadrži otrovne izoflavone, genistein, daidzein koji podržavaju rast karcinoma. Vezana je i za pojavu Alzheimera.

Mnoge studije su pokazale da konzumacija soje može dovesti do problema sa probavnim traktom, pa i raka debolog crijeva, lezija, ulceracija itd.

To je povezano sa sastojkom karaganinom kojeg ona sadrži. Zato se dobro informišite šta kupujete i šta ulazi u sastav.

Izvor: megagiga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: