Objavljeno: 11.03.2014 u 20:18 | Zdravlje | Komentara:

Nećete vjerovati šta se sve liječi pčelinjim ubodom

Da li možete da povjerujete da su pčelinji ubodi zdravi? Na fotografiji možete videti Kineza koji liječi oboljele sinuse i upalu nosne membrane na nevjerovatno originalan način – pčelinjim otrovom za rinitis, u klinici u gradu Xi’anu, u Zapadnoj kineskoj provinciji Shaanxi.

Kinez-leci-sinuse-pcelinjim-ubodom

Pored sinusitisa pčelinji ubod je dokazano dobar i kao narodni lijek za liječenje artritisa, bolova u leđima i reumatizma i već duže od 3000 godina se primjenjuje u Kini.

Praktikanti kažu da takvi ubodi mogu da poprave oštećene ćelije, odbiti bakterije i da ublaže sve vrste upala. Naravno, sve ovo ne važi ukoliko ste alergični na pčelinji ubod, jer u tom slučaju oni mogu izazvati strašne kontraefekte, pa i smrt.

Izvor: press.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: