Objavljeno: 31.01.2019 u 7:52 | Zdravlje | Komentara:

LIJEČNICI NEMAJU OBJAŠNJENJE: LIJEK ZA ARTRITIS, RAK, HOLESTEROL, PREHLADU, MRŠANJE I 10 DRUGIH BOLESTI!

Potrebno je da samo skuhate ova dva sastojka i vaš nevjerovatni lijek je spreman za upotrebu! Riječ je o dvije čudesne namirnice, med i cimet…

lijecnici-nemaju-objasnjenje

Med sadrži mnogo vitamina i minerala i zato je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. Ima antibakterijska i antigljivična svojstva, što ga čini odličnim antiseptikom.

Kada se med pomiješa sa cimetom dobijamo veću učinkovitost. Cimet je veom zdrav, ubrzava proces mršavljenja, poboljšava spavanje i smanjuje nivo šećera i holesterola u krvi.

Široka je primjena ove kombinacije, a najbolja stvar je što nije skupa i lako je dostupna. Ovo su neka oboljenja koja se uspješno mogu liječiti sa ovim lijekom.

Infekcija žučne kese – U ovom slučaju pomiješajte 2 kašike cimeta sa jednom kašikom meda u čaši tople vode. Pijte nekoliko dana.

Holesterol – Ova kombinacija smanjuje nivo holesterola za 10% u samo2 sata. Pomiješajte 3 kašike cimeta i 2 kašike meda u šolju čaja i redovno pijte.

Bolesti srca – Napravite pastu od meda i cimeta, a možete je namazati i na crni hljeb.Odlično je kao prevencija srčanog i moždanog udara.

Artritis – U čašu vode pomiješajte kašiku cimeta i dvije kašike meda. Pijte ujutru i naveče zbog liječenja hroničnog atritiisa, a ako konzumirate redovno moći ćete spriječiti rak.

Imuni sistem – Konzumacija meda i cimeta jača naš odbrambeni sistem i štiti tijelo od bakterija i virusa.

Prehlada i gripa – U slučaju kašlja i začepljenosti nosa, uzmite kašiku meda sa ¼ kašičice cimeta i koristite tri dana.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

Izvor: narodnamedicina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: