Objavljeno: 19.10.2015 u 10:07 | Zdravlje | Komentara:

Koristite ga na svakih 5 godina i zaboravite na bolesti!

Davne 1972. godine, jedan monah u tibetanskom manastiru pronašao je nevjerovatan recept, star čak 5.000 godina! Liječi mnoge bolesti, ali morate biti pažljivi sa njim – veoma je jak i koristi se samo jednom u 5 godina!

lijek-svakih-5-godina

Glavni sastojak recepta za prirodni lijek protiv mnogih bolesti jeste bijeli luk. Nemojte da vas to odmah udalji, jer ga pri konzumiranju nećete ni osetiti, a podarićete organizmu pravi preporod!

Zbog alicina koji sadrži, bijeli luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, a odličan je i u suzbijanju virusa, gljivica i parazita.

Veruje se da ova tečnost liječi aterosklerozu, bolesti pluća, impotenciju, sinuse, visok pritisak, atritis, reumu, gastritis, hemoroide, pomaže mršavljenju, reguliše probleme sa vidom i sluhom i ubrzava metabolizam.

Da biste napravili ovu moćnu tinkturu, nabavite 350 grama bijelog luka i 200 ml 95-procentnog alkohola ili ruma. Ako izaberete alkohol, vodite računa da ni slučajno ne sadrži metanol ili benzalkonijum-hlorid.

Priprema: Odvojite čenove bijelog luka, očistite i izgnječite. Pomješajte sa alkoholom i sipajte u staklenu flašu. Nakon 10 dana procijedite, pa vratite u flašu i ostavite da ostoji u frižideru dva dana.

Primjena: Ova ljekovita mješavina smije da se pije najviše 12 dana i to sipajući odrećeni broj kapi u čašu vode prije doručka, ručka i večere. Prvog dana stavite jednu kap prije doručka, dvije prije ručka i tri prije večere.

Detaljno uputstvo za primjenu pogledajte u tabeli:

tibetanski-lijek

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: