Objavljeno: 22.09.2013 u 20:35 | Zdravlje | Komentara:

Đumbir protiv bolova u mišićima

istezanje-strunjacaIstraživanje provedeno u Danskoj otkriva da đumbir, kao obični dodatak jelu, može ublažiti bol u mišićima za gotovo 63%, i to za samo dva mjeseca. Otkriveno je da se u đumbiru nalazi moćan spoj pod nazivom gingerols koji sprječava proizvodnju hormona koji stvaraju osjećaj boli.

Na kraju opsežne studije, zaključili su da je, za najbolju učinkovitost, dovoljno dodati jednu žličicu sušenog ili dvije žličice svježe nasjeckanog đumbira u jedan obrok dnevno.

Đumbir se također koristi i u borbi protiv mučnine i probavnih problema, ali je također koristan protiv blagog kašalja i prehlade. Već je godinama poznato da đumbir pomaže i u borbi protiv raka jajnika.

Izvor: www.kakolijeciti.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: