Objavljeno: 17.01.2014 u 14:34 | Moj Dom | Komentara:

Vrt u boci uspijeva mu već 54 godine i to bez zalijevanja!

Jedino što vrt u boci dobiva iz izvanjskog svijeta jest sunčevo svjetlo. Zaliven je samo jednom, početkom 1970-ih…

vrt-u-boci-1

Bio je Uskrs davne 1960. kada je Britanac David Latimer iz znatiželje odlučio posaditi vrt u jednoj ovećoj staklenoj boci koja mu se našla pri ruci. Nevjerojatne 54 godine poslije u njoj i dalje buja život! Vrt u boci tijekom desetljeća razvio je svoj mali ekosustav, a da priča bude nevjerojatnija, zaliven je samo jednom, i to početkom 1970-ih…

vrt-u-boci-2

– Nikad ga nisam ni podrezivao. Izgleda da su membrane boce postale prirodna granica njegova rasta – objašnjava vlasnik.

Jedino što od izvanjskog svijeta dobiva ovaj vrt jest sunčevo svjetlo, no to mu je dovoljno da bude samoodrživ. Procesom fotosinteze recikliraju se potrebne hranjive tvari, a potrebnu vodu biljke pohranjuju u korijenju.

Izvor: Vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: