Objavljeno: 27.07.2016 u 14:08 | Ideje i Savjeti, Moj Dom | Komentara:

DA KUHINJA BLISTA: Evo kako da brzo i jednostavno očistite masnoću sa šporeta

Uz malo truda vaš šporet će zasijati kao nov. Naslage masnoće na šporetu mogu predstavljati pravu noćnu moru. I to ne samo na šporetu, već i na drugim površinama u kuhinji.

sporet

Predstavljamo vam jednostavan način uklanjanja masnoće s kuhinjskih površina, a naročito je djelotvoran na šporetu.

Potrebno je:

  • nekoliko kapi medicinskog alkohola
  • tuferi (ili kuglice od vate)
  • stara četkica za zube

Primena:

Nanesite alkohol na vaticu, utrljajte po uprljanoj površini i sačekajte nekoliko minuta. Zatim umočite četkicu za zube u alkohol i takođe obrišite prljave dijelove. Nakon toga prebrišite površinu pamučnom krpom ili suvim sunđerom.

Napomena:

Vodite računa da alkohol ne ošteti površinu koju planirate da očistite. Prije čišćenja provjerite na manje vidljivom mjestu da li alkohol ostavlja tragove i da li može oštetiti površinu (ne bi trebalo koristiti alkohol na površini s visokim sjajem ili lakiranim površinama). Iz bezbijednosnih razloga nemojte čistiti alkoholom u blizini izvora toplote, naročito izbjegavajte čišćenje kuhinje ako vam je uključena ringla na plin.

Izvor: stvarukusa.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: