Objavljeno: 07.06.2016 u 14:22 | Ideje i Savjeti, Moj Dom | Komentara:

Ako u svojoj kući imate ovu biljku, više nikad nećete vidjeti paukove, bube i voćne mušice.

Niko ne voli kada se na zidovima, i u ćoškovima plafona, pojavljuje paučina. Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak, i kod čestog čišćenja – pojava insekata je uobičajena stvar.

nana

Ma koliko čistim držali vaš dom, dvorište ili terasu, pauci će uvek naći načina da se nastane u vašem neposrednom okruženju, piše uspesnazena.com

Kako ih se riješiti?

Ako u svojoj kući imate ovu biljku, više nikad nećete vidjeti paukove, bube i voćne mušice. Da li znate da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane (mente). Odlična ideja – zasaditi kod kuće ovu biljku.

Biljka nana poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi, ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica.

Možete takođe pomiješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač.

Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gde su pauci viđeni. Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osveživač vazduha koji je potpuno neškodljiv za ljude.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: