Objavljeno: 18.03.2017 u 20:40 | Ljubav i Sex, Showtime, TV | Komentara:

Kako da se vjenčam kad nemam ni za gaće? Ona mi je rekla: ‘Ja ću da ti kupim!’

Vanja i Slađana Bulić su već 42 godine u srećnom braku, a oktobra će i obilježiti ovaj značajni jubilej. Poznati novinar, voditelj i pisac i arhitektonski tehničar upoznali su se kada je on imao 28, a ona 26 godina.

vanja-sladjana-bulic (1)

Foto: Privatna arhiva

Lumperajka i penjanje na stolove

- Najbolji prijatelj me pozvao da idemo zajedno na svadbu njegove bivše djevojke. Za istim stolom sjedile su dvije njene drugarice, koje su neprestano igrale na stolu. Pažljivo sam pratio rad njihovih nogu. Nisu zgazile nijedan tanjir, niti su polomile neku čašu, pa sam zaključio kako će jednog dana sigurno biti dobre domaćice. Razmijenili smo brojeve telefona i ubrzo počeli da se viđamo. Poslije godinu dana sam krenuo u vojsku, a to sam Slađani saopštio veče uoči polaska. Dopisivali smo se redovno, posjećivala me u vojsci i polako pripremala za prosidbu. To se i dogodilo jednog dana, kada me pitala: “Dokle ti misliš ovako?” Bilo mi je jasno da su je napalile njene drugarice na poslu pa sam pokušao da se izvučem tvrdnjom da nemam para za zajednički život, pa ne bih mogao ni gaće da kupim. “Ja ću da ti kupim gaće”, rekla je. “A nemamo ni stan”, bio je moj sljedeći argument. Izvadila je rješenje za garsonjeru, koje je dobila tog dana. Nisam imao više argumenata i uskoro smo se našli kod matičara – prisjeća se kroz osmijeh Vanja Bulić.

U njihovoj porodici je Slađana glas razuma, iako Vanja, kako sam kaže, to često kasno shvati.

- Zagledan sam uvijek u budućnost, a ona živi za danas, sa planiranjem do dva dana unaprijed. Ona uporno gura ono što je zamislila, pa ponekad imam utisak da živim sa inspektorom policije.

Postaviće hiljadu pitanja dok ne dobije odgovor koji je zamislila. Iako se nekad ne slažem sa onim što je zamislila, pristajem, jer se pokazalo da je ona ipak lokomotiva koja gura voz sa četiri muškarca umjesto vagona.

Sinovi, ponos i dika

Njih dvoje vole iste stvari, uživaju u prirodi, u druženju sa prijateljima, a vole i pozorište. Slađana obožava putovanja, a Vanja je zaljubljen u Zlatibor. Uzalud se brani da je sve to što mu priča nakon putovanja već vidio na televiziji. Šaleći se kaže da mora da sasluša svaki detalj sa putovanja po Evropi, sa njenim prijateljicama.

- Slađana je po profesiji arhitektonski tehničar. Željela je da studira, ali je na Bulbuderu odrasla u mnogoljudnoj porodici (tri brata i dvije sestre), pa je kao druga po starosti među djecom morala da se zaposli. Svoje umijeće u poznavanju posla kojim se bavi pokazala je kada smo rekonstruisali jednu zgradu iz 1937. godine u kojoj sada živimo. Ko god uđe u naš stan, pita koji je arhitekta sve to osmislio – sa ponosom otkriva suprug.

Slađana i Vanja imaju tri sina, Dušana i blizance Ognjena i Ivana.

- Naš najstariji sin Dušan ima četrdeset godina. Novinar je i scenarista. Trenutno je na postdiplomskim studijama na FDU, odsjek kreativna produkcija. Kao klinac je bio rvač i pokušao je da igra rukomet, ali mu lopta ne leži. Zato su blizanci Ognjen i Ivan (32 godine) trenirali sve sportove sa loptom, a kao odbojkaši su igrali u Premijer ligi. Ivan je četiri godine igrao u inostranstvu. Obojica su treneri sa diplomom fakulteta, a Ognjen je selektor pionirske reprezentacije Srbije – priča Vanja.

Ognjen je kao osnovac u pismenom zadatku o njegovim roditeljima napisao kako je njegov tata novinar, voditelj i roditelj.

Slađana prati sve što radim i prilično je realna u ocjeni mog rada. Beskrajno sam joj zahvalan što mi nikad nije prigovorila zašto sam pisao oštre tekstove u “Dugi”, koji su se odrazili i na život moje porodice. To znači da je poštovala moju profesiju i moj izbor – priča naš poznati novinar.

- Napravio je pravu gradaciju, jer je ovo treće najvažnije i najbitnije u životu. Od toga kakav si u kući i kakav odnos imaš sa djecom i suprugom, zavisi i kakav ćeš biti na poslu. A ja sam svoje roditeljstvo pretočio u tri knjige, jednu TV seriju i film. Biti dobar roditelj, znači biti i dobar suprug. Uzalud djetetu držite predavanja kako treba da se ponaša, a potom uđete u spavaću sobu i urlate na suprugu. Djeca se vaspitavaju tako što prate odnos majke i oca. Dok su djeca bila mala, vikende smo provodili na Adi, Dunavu ili smo krali po jedan dan više pa odlazili na Zlatibor. Danas oni imaju više obaveza nego Slađana i ja zajedno. Porodični ručak koji je nekada bio svetinja, danas se svodi na mene i Slađanu, a ovi uskaču, jedu s nogu i izleću iz kuće.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kako brak traje četiri decenije

Na pitanje da li je u današnje surovo vrijeme teško održati brak, Vanja kaže da se suviše brzo živi.

- To nam je donijeo liberalni kapitalizam pa čovjek nema vremena za život van posla. U brak se danas ulazi nakon tridesete godine. I pored toga, mnogi kažu “da” a da prethodno nisu dobro upoznali onoga kome se zavjetuju na zajednički život. Žene u tim godinama hvata panika da li će se udati pa su ishitrene odluke sasvim logične. Postoji i druga krajnost: mnogi pod parolom da nisu pristalice braka žive zajedno, ali kao da se zabavljaju, bez stvarnih obaveza koje nastaju kada u zajednički život dođe dijete.

Slađanin i Vanjin neostvareni san je kćerka. Novinar kaže da je vrlo važno da braća imaju sestru jer se tako od malih nogu navikavaju da poštuju ženu.

- Provjerite – svi oženjeni muškarci koji su imali sestru imaju bolji odnos sa suprugom nego oni koji su se po cijeli dan tukli i svađali sa braćom. Drugi neostvareni san je – unuka. Slađana stalno ide kod drugarica i rođaka koji imaju unuke – priča Vanja Bulić.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: