Objavljeno: 09.02.2014 u 18:54 | Recepti | Komentara:

Čokoladna keks torta (RECEPT)

Ukoliko planirate da se zasladite poslasticom, uzmite malu porciju. Poslasticu koju pripremate za specijalnu priliku napravite u primjerenoj količini, dovoljnoj da poslužite sebe i vaše goste. Poslastice preostale nakon slavlja isuviše su veliko iskušenje!

cokoladna-keks-torta

Sastojci

  • 500 g petit keksa
  • 700 ml obranog mlijeka
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g crne čokolade

Priprema
U toplom mlijeku uz stalno miješanje skuhati puding. U puding dodati crnu čokoladu, miješati dok se ne rastopi i ostaviti da se ohladi. Margarin i šećer u prahu umutiti mikserom i dodati malo ohlađenog pudinga.

Keks umočiti u mlijeko i slagati ga u kalup. Premazati keks čokoladnim filom od pudinga i ponavljati postupak dok se ne upotrebe svi sastojci. Preostalim filom dekorisati tortu, narendati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu tortu iseći i servirati na tanjir.

Kolači i poslastice uobičajeno imaju veliki sadžaj masti i šećera, te se zajedno sa masnoćama nalaze na samom vrhu piramide pravilne ishrane, uz napomenu da se mogu koristiti povremeno i u malim količinama. Stoga poslastice treba da budu prije izuzetak, a ne pravilo u vašoj ishrani.

Izvor: Kuhinjica.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: