Objavljeno: 30.11.2013 u 21:54 | Recepti | Komentara:

Brza Schwarzwald torta za koju vam ne treba pećnica

Jedna od najpopularnijih i brojnima omiljenih torti je Schwarzwald krasotica u čiju avanturu pravljenja se ne usude upustiti početnici u kuhinji. No da klasična kombinacija višanja, čokolade i fine kreme od slatkog vrhnja može biti pojednostavljena, a opet ukusna dokazuje recept za poznatu tortu koji ne zahtjeva čak ni paljenje pećnice.

swarcwald-torta-recept

Biskvit su u ovoj brzoj varijanti Schwarzwald torte zamijenile piškote

Sastojci:
- 500 g piškota
- 425 g višanja iz kompota
- ½ šalice džema od višanja
- 250 ml hladne kave
- 900 ml slatkog vrhnja za šlag
- 1 žlica šećera
- 1 čajna žlica ekstrakta od vanilije
- 5 dkg naribane čokolade za kuhanje

Priprema:
1. Višnje iz staklenke procijedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kavu i dobro izmiješajte.

2. Procijeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte ih s džemom u homogenu smjesu.

3. U slatko vrhnje dodajte žlicu šećera i ekstrakt od vanilije te izradite u čvrsti šlag.

4. Pripremite pladanj na koji ćete slagati sastojke i koji vam stane u hladnjak. Odvojite 6 piškota i svaku kratko umočite u mješavinu kave i sirupa, te je potom odložite na pladanj, isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte istučeno slatko vrhnje i ponovite isti redosljed slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti desert.

6. Tortu stavite u hladnjak na 3 sata, potom je premažite s ostatkom vrhnja i obilno pospite s naribanom čokoladom za kuhanje.

 

Izvor: Dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: