Objavljeno: 10.08.2013 u 16:08 | Ideje i Savjeti | Komentara:

Recepti protiv bubrežnog kamenca

Ovom prilikom vam donosimo recepte za prirodnu borbu protiv kamenca u bubrezima i mokraćnom mjehuru.

Prvi recept: U pola litre vode stavi se 30—35 zrna suhog ploda od ljoskavca i kuha 4—5 minuta, zatim se uz kraj štednjaka ostavi poklopljeno da stoji 10—15 minuta, ali da ne kuha. Nakon toga se ocijedi i pije po čašicu više puta dnevno.

Možete oprobati i ovo: Dvije žlice ploda šipka (divlje ruže) preliju se sa litrom ključale vode i to se pusti poklopljeno da stoji 8—10 sati. Nakon što se ocijedi, dodaju se 4 žlice pravoga meda i sok od pola limuna i pije triput dnevno po šalicu prije jela.

Lijek od gaveza: Gavez (korijen) 60 g, lazarkinje, borovice — po 10 g, dobričice, koprive žare — po 20 g, list divlje kruške 30 g. Sve dobro promiješati i od te mješavine 8 žlica staviti u litru vode i pustiti da preko noći stoji. Ujutro staviti na štednjak da provri i odmah skinuti, ostaviti poklopljeno 10 minuta. Tada ocijediti. Pije se ujutro i navečer po pola litre.

Crna rotkva je odlična protiv kamenca u bubregu: Kamence u bubrezima uklanja sok od crne rotkve (arapke) koju treba naribati i pustiti da stoji 2—3 sata. Nakon toga sok se čvrsto iscijedi i pije triput dnevno po pola decilitra. Pije se 20—30 dana — nakon toga će kamenci nestati.

Dinja protiv kamenca: Jedan kilogram suhih koštica od dinje treba staviti u 5 litara vode i kuhati dok se ne ukuha do 3 litre. Kad se smlači, ocijedi se i prelije u boce. Od tog lijeka pije se triput dnevno po jedan decilitar. Terapija traje sve do potpunog izlječenja.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: