Objavljeno: 08.11.2014 u 15:06 | Featured, Zdravlje | Komentara:

Tijelo nam stalno daje znake gdje nas napada neka bolest

Tijelo će nam uvijek na vrijeme javiti što nije u redu s njim, na primjer, ako izostane stolica na neko kraće vrijeme, pa čak i na jedan dan, to je prvi alarmantan znak.

Kliknite za veću sliku

Kliknite za veću sliku

Nadalje, ako mokraća, izmet iliznoj imaju jak miris znat ćemo kako su u organizmu nagomilani toksini. Ako je povišena temperatura, znači da se tijelo brani od neke zaraze ili infekcije. Ako počnemo kihati i izbacivati višak sluzi, znači pojeli smo više nego je tijelu potrebno, višak će nam se odmah javiti.

Mnogi misle kako su alergije nerješiv problem i da se mora koristiti mnogo lijekova. Ako na vrijeme poslušamo tijelo problemi će se moći odmah riješiti.

Ako vidimo dkako nam je jezik bijel moramo znati kako u crijevima imamo toksina. Tijelo samo alarmira, samo čuvari ponekad zataje, spavaju na radnom mjestu.

Na slici su prikazani meridijani prstiju koji su pokazatelji što se kronično događa u tijelu. Svaki od prstiju vuče nevidljive kanale – meridijane ka ključnim naznačenim organima i tako možemo pratiti što se događa s tim organima.

Čak ako vidimo neke promjene na noktima to će nam ukazivati ima li nekih većih promjena na naznačenim organima. Masiranjem određenih prstiju rukama ili akupunkturnim prstenom vršimo i masažu naznačenih organa, stimuliramo njihov rad i u mnogim slučajevima možemo maknuti manje probleme na tim organima. Masažom meridijana prstiju u velikoj mjeri otklanjamo umor iz cijelog tijela.

Izvor: alternativainformacije.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: