Objavljeno: 29.10.2015 u 13:39 | Featured, Moj Dom | Komentara:

Svi su mu se rugali i ismijavali ga kada je prešao da živi u garaži. Danas su svi ljubomorni na njega

Svakog dana sve veći broj ljudi prihvataju novi minimalistički stil života, te se odlučuju da žive u što manjim domovima koristeći tako samo prijeko potrebne stvari. Ovaj trend se velikom brzinom širi po cijeloj planeti, a jedan čovjek je čak uspjeo da izgradi svoju kuću iz snova za samo 9000 dolara!

Male kuće se mogu kupiti ili izgraditi. Nakon što je shvatio da bi kuća i život u Parizu bili previše skupocjeni, jedan francuski fotograf Jeremie Buchholtz potražio je svoju kuću iz snova u Bordeauxu u Francuskoj.

Na njegovu žalost, bio je šokiran kada je vidio koliko zapravo malo može dobiti za sumu novca koju je imao. Bordaux je jeftiniji od Pariza, no i dalje je jako skup.

Ipak, nakon nekog vremena sreća mu se napokon “nasmiješila”. U novinama je vidio jednu garažu od 40 kvadratnih metara, a ona je koštala “samo” 107 000 dolara.

Da, znamo da svima nama ovo zvuči jako skupo, no ovo je duplo manja cijena u odnosu na cijene stanova koji se nalaze u istom gradu. Buchholtz je vidio mnoge mogućnosti u ovoj garaži koju niko nije želio da kupi…

Uslijedilo je nekoliko mjeseci renoviranja, a krajnji ishod će vas oduševiti.

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: