Objavljeno: 11.11.2016 u 22:32 | Featured, Zdravlje | Komentara:

Suze otkrivaju da li imate rak!

Sada kada se isplačete neće vam samo biti psihički lakše, već ćete moći da ustanovite i da li imate rak… Naučnici sada preko vaše suze mogu da otkriju da li imate rak i koje vrste. Oni su to dokazali prošle sedmice kada su u jednom bioskopu skupljali suze žena.

suze-f

Naime, više od 400 žena sa Novog Zelanda pozvane su da gledaju jedan tužan film, a svaki put kada bi im potekle suze do njih je dotrčala medicinska sestra koja je suze skupljala u epruvetu i odnosila na analizu.

U laboratoriji su naučnici, specijalnim testom, iz specifičnog seta proteina u suzama prepoznavali da li je kancer prisutan u tijelu, te su nažalost, na kraju filma, mnogim ženama rekli loše vijesti.

Iako ovaj test još neko vrijeme neće biti u zvaničnoj upotrebi, naučnici kažu da će značajno pomoći kod žena koje imaju gušće tkivo dojki, kod kojih je mamografija, kao do sada jedini važeći skrining raka dojke, pouzdana u samo 13 odsto.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: