Objavljeno: 19.03.2017 u 19:22 | Featured | Komentara:

Snimak iz škole koji je OSVOJIO SVIJET: Kako Japanci od djece prave ljude (VIDEO)

U Japanu, od malih nogu, djecu uče životu i stvarima koje su bitne da budu ljudi. Na prvom mjestu ih uče postovanju, poštovanju prema hrani, profesorima, roditeljima… i sve to ih uče u sistemu obrazovanja

Primjer za to jeste i način na koji djeca nakon svakog časa zahvale svom profesoru na znanju koje je podijelio sa njima.

Također, djeca i poslije svakog obroka zahvale kuharicama i osobolju koje je pripremalo hranu i poslužilo ih. Naime, možemo zaključiti da djecu uče istinskim vrijednostima i Japan zaista ima jedan od najbolje organizovanih obrazovnih sistema u svijetu, jer taj sistem proizvodi prije svega ljude.

Djecu uče i higijeni što je veoma jako bitan segment, a usput im usađuju zahvalnost prema svakom obroku i svemu onome što im se obezbijedi.

Pogledajte video, vjerujemo da će vas oduševiti ono što ćete vidjeti:

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: