Objavljeno: 04.09.2014 u 16:42 | Featured, Svijet | Komentara:

Protest! Svaki dan nosi sa sobom madrac na kojem ju je silovao kolega s faksa

Emma Sulkowicz studentica je newyorškog fakulteta Columbia, a prošle je godine na tom fakultetu doživjela silovanje…

studentica-slia

Emma Sulkowicz studentica je newyorškog fakulteta Columbia, a prošle je godine na tom fakultetu doživjela silovanje. Djevojka je silovana prvog dana druge godine fakulteta vizualne umjetnosti. Silovanje se dogodilo u studentskom kampusu, a muškarac koji ju je silovao, odgovoran je za napad na još dvije djevojke. Iako su ga sve prijavile, proglašen je nevinim u sva tri postupka, piše Huffington Post.

Razočarana, Emma otad svugdje nosi madrac na kojem je silovana, ne bi li tako djelovala na sustav da izbaci silovatelja s faksa. – Silovanje se može dogoditi bilo gdje. Meni se dogodilo u vlastitoj sobi u domu. Otad nosim taj strah i teret sa sobom, izjavila je Emma. Osim kao protest, Emma madrac nosi i kao dio projekta za svoj glavni predmet, vizualnu umjetnost. Performans je nazvala “Madrac” ili “Nosi taj teret”, a predstavlja fizičku težinu njezinih emocija.

Djevojka smatra kako fakultet nije izbacio silovatelja s faksa da ne bi narušili reputaciju kampusa. Ipak, odlučna je u tome da nastavi s projektom dok njezin zlostavljač ne bude izbačen. – Projekt bi mogao trajati još nekoliko dana, a mogao bi se oduljiti i dok ne diplomiram. Madrac nije prevelik i mogu ga nositi sa sobom, ali je dovoljno težak da se uvijek nekako borim s njim – zaključila je Emma.

Izvor: www.vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: