Objavljeno: 02.09.2016 u 11:28 | Featured, IT / Tech | Komentara:

POVLAČI SE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH MOBITELA: Eksplodirao većini ljudi, opasan je za život!

Tehnološki div razmatra povlačenje svoje nove perjanice Galaxy Notea 7 zbog izvještaja da su se neki od premium uređaja zapalili zbog problema s baterijom.

galaxy-note-7-baterija-eksplozija

Osoba upoznata sa situacijom u tvrtki nije mogla komentirati kada će se to dogoditi ni koliki će biti opseg opoziva, ali je južnokorejska novinska agencija Yonhap, pozivajući se na neimenovani izvor iz Samsunga, objavila da će tvrtka 17.00 sati po lokalnom vremenu sazvati presicu na kojoj će objaviti “globalni” opoziv, piše Reuters.

Samsung je odbio komentirati plan opoziva svog premium uređaja, koji je predmet više online pritužbi korisnika koji tvrde da su se njihovi telefoni zapalili tijekom punjenja.

Dok analitičari očekuju da će se situacija s Noteom 7 brzo riješiti, ovi veliki problemi mogli bi ugroziti oporavak mobilnog dijela Samsunga nakon niza uspješnih proizvoda koji su zaustavili pad tržišnog udjela vodećeg proizvođača pametnih telefona.
Južnokorejska tvrtka, koja je praktički sve svoje nade položila u Note 7, i dalje ima jak prodajni zamah u drugoj polovici godine, posebice u odnosu protiv Applea, koji bi svoj novi iPhone trebao predstaviti sljedeći tjedan.

“Oni to moraju trenutačno sasjeći u korijenu. Posljednje što žele su memi koji se šire internetom povezujući ime Samsung s baterijama koje eksplodiraju ili nekog ozljeđuju”, rekao je analitičar Bryan Ma.

U srijedu je Samsung objavio da je obustavio opskrbu novim telefonom za tri vodeća južnokorejska telekoma te da su pošiljke “odgođene jer se provode dodatna ispitivanja kvalitete”.

Tvrtka nije ulazila u detalje o bilo kakvim problemima s uređajem čija je prodaja krenula 19. kolovoza, a općenito su ga dobro prihvatili i kritika i korisnici.

Kao odgovor na odgađanje pošiljki ulagači su u četvrtak “skinuli” oko sedam milijardi dolara tržišne vrijednosti Samsung Electronicsa, ali se raspoloženje popravilo početkom trgovanja u petak pa je cijena dionica porasla 0,6 posto.

Iako su izvještaji o baterijama koje eksplodiraju ograničeni isključivo na Južnu Koreju i problem bi mogao biti povezan s USB-C kabelima drugih proizvođača, Samsung se odlučio na globalni opoziv.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: