Objavljeno: 05.09.2015 u 8:21 | Featured, IT / Tech | Komentara:

OVAKO MOŽETE DA UBRZATE WI-FI: Savjet pod brojem 4 ćete odmah probati! (VIDEO)

Danas gotovo da ne postoji kuća koja nema Wi-Fi ruter. Međutim, veoma često se dešava da je signal koji on emituje dobar jedino u njegovoj neposrednoj blizini, dok je na primer u drugom dijelu kuće ili sobi veoma loš pa ne možete da pristupite internetu na vašem telefonu, laptopu ili tabletu. Na svu sreću, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u poboljšanju signala koji emituje Wi-Fi ruter.

Talasi koje emituje Wi-Fi ruter su zapravo radiotalasi, ali su oni prilično kratki, pa signal slabi što je dalji od rutera. Međutim, pomoću savjeta koji slijede u nastavku vrlo lako možete pojačati njihov signal.

1. POSTAVITE RUTER NA SREDINU STANA ILI KUĆE

WiFi-ruter

Ovo je potrebno uraditi kako bi ruter emitovao signal iste jačine u svim pravcima. Najbolje je da ga postavite na nekom otvorenom mjestu gde neće biti okružen zidovima.

2. IZDIGNITE GA OD ZEMLJE

WiFi-ruter3

Još jedan od savjeta jeste da ruter izdignete od zemlje, jer signal ne može da prodre kroz podlogu koja je napravljena od betona ili nekog drugog sličnog materijala. Takođe, veliki broj rutera emituje signal na dole, pa ukoliko se on nalazi određenoj visini, veća je šansa da će signal biti bolji i kvalitetniji.

3. DRŽITE RUTER DALJE OD OSTALE ELEKTRONIKE

WiFi-ruter2

Uređaji poput televizora, mikrotalasne, računara ometaju signal koji emituje ruter, pa ne bi bilo loše da ga držite dalje od njih.

4. USMJERITE ANTENE U RAZLIČITIM PRAVCIMA

WiFi-ruter5

Većina rutera na sebi ima dvije antene, pa je idealno da jednu postavite horizontalno, a drugu vertikalno. Uređaji rade brže kada je njihova antena paralelna sa ruterom. Wi-Fi antena je u većini laptopova postavljena horizontalno, dok kod mobilnih telefona zavisi kako ga držite. Ako su antene na ruteru postavljene u oba pravca, veće su šanse za bolji signal.

5. IZMJERITE BRZINU INTERNETA

Ukoliko sumnjate da nešto sa vašim Wi-Fi signalom nije u redu, najbolje je da provjeritu tačnu brzinu interneta. To možete uraditi sa nekom od aplikacija za pametne telefone, među kojima je Speedtest najpopularnija.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: