Objavljeno: 19.07.2013 u 23:55 | BiH, Featured | Komentara:

Otkriće o kojem bruji svijet: Piramide u Visokom građene zvukom?!

A new technique uses sound waves to levitate objects and move them in mid-air.

Cijeli, ne samo naučni svijet, već nekoliko dana bruji o otkriću tima naučnika iz Švicarske koji su, kako se tvrdi uspjeli razviti način da prenose (zasad doduše male) objekte i da učine da oni lebde u zraku koristeći ništa drugo osim – zvuka!

Kako je prenio cijeli niz znanstvenih sajtova, istraživači su uspjeli da iskoriste zvučne talase da bi postigli da materija levitira (stoji u zraku) i da na druge načine njome manipuliraju. Riječ je o tzv. ultrasoničnim zvučnim valovima, vrlo specifične frekvencije, nečujne ljudskom uhu.

Znanstvenici iz švicarskog Saveznog instituta za tehnologiju (Swiss Federal Institute of Technology) u Cirihu (Zurich) su uspjeli to napraviti sa kapljicama vode, kristalima instant kafe, komadićima stiropora, pa čak i sa čačkalicom!

Svi su ti predmeti, osim levitacije, dolazili i u interakciju jedni s drugima – prenose brojni zapadni mediji.

Ovo je prvi put ikad da su znanstvenici postigli nešto ovako, samo sa zvukom.

bosanska_piramida_sunca_visoko_1

Ali, za ljude u našoj regiji ova je priča zanimljiva i zbog jedne druge stvari. Naime, podsjetićemo da je Semir Osmanagić, kojeg su zbog toga mnogi nazivali “šalabajzerom” i zanesenjakom tvrdio i tvrdi da su piramide u Visokom, nasuprot tvrdnjama zvanične nauke, sagrađene uz tehnologiju koja je danas nama potpuno nepoznata – a drevni ljudi su njome raspolagali.

Pogodit ćete – Osmanagić misli na tehnologiju prenošenja stvari zvukom – odnosno uz korištenje frekvencija.

Izvor: Doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: