Objavljeno: 15.10.2013 u 13:39 | Featured, Regija | Komentara:

OKONČALA DRAMU: Doktorka otkopčala bluzu i podojila dječaka, a onda ga liječila

Punih 12 sati trajala je drama u porodici Stevanović nakon što je majka Slađana, uz pomoć svekrve, na svijet donijela bebu, ali nije znala šta da radi jer je beba neprestano plakala. Sve dok se nije pojavila mlada ljekarka.

doktorica-otkopcala-bluzu

Punih 12 sati trajala je drama u porodici Stevanović nakon što je majka Slađana, uz pomoć svekrve, na svijet donijela bebu, ali nije znala šta da radi jer je beba neprestano plakala.

Onda je stigla mlada doktorka Vladana Brodski i najprije sama podojila dječaka, a onda ga i pregledala.

Nesvakidašnji gest razveselio je srca ukućana, ali i mladog junaka, koji je odmah nakon dojenja prestao plakati utonuvši u miran san, a doktorka se vratila zbrinjavanju majke kojoj svekrva nije uspjela da izvadi posteljicu, pa je morala hitno biti prebačena u Dom zdravlja.

- Svaka majka bi to uradila. Sreća što još dojim moje dijete, pa sam mogla da nahranim malog junaka dok se njegova majka ne oporavi – kaže Brodski.

Porodica Stevanović živi na veoma nepristupačnom zaseoku Jasik, 15 kilometara od Ivanjice, do kojeg je ljekarska ekipa pješačila.

Kada su stigli majka je bila prilično slaba, a dječačić je plakao i imao zelenu stolicu što je ukazivalo na glad.

- Pupčna vrpca je bila dobro podvezana, ali posteljica je ostala. Znala sam da mora odmah u zdravstveni centar, što je podrazumijevalo da dijete još neko vrijeme neće moći da jede. Brzom intervencijom kolege Miloša Đokovića majka je zbrinuta, dijete zdravo u toplom zagrljaju, to nam je najvažnije – kaže dr Vladana Brodski.

Izvor: Telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: