Objavljeno: 05.11.2014 u 13:38 | Featured, Zabava | Komentara:

Norveška traži 90 000 radnika iz Bosne i Hercegovine

Vijest o ovome je poput bombe odjeknula u našim medijima. Ova izuzetno poželjna i atraktivna skandinavska zemlja traži 90 000 novih radnika, prvenstveno iz Bosne i Hercegovine.

norveska

Odlučili su se za našu zemlju jer smo poznati po odmjerenom i distanciranom odnosu prema poslu, a naši ljudi zbog apatije nametnute od strane medija vrlo rado napuštaju svoju zemlju.

Prosječna plata je 7 000 eura, uz što dolaze i mnoge druge beneficije poput novog auta, stana i besplatne fasade za kuću u domovini. Boja je po vašem izboru. Po dolasku na aerodorom premijer Norveške vas dočekuje sa vijencem cvijeća i ljubeći vam ruku izražava dobrodošlicu.

Norveška je inače zemlja sa najvećim životnim standardom na svijetu. Radi se maksimalno 22 sata sedmično uz obaveznih 55 dana godišnjeg odmora. Prosječan životni vijek u ovoj mirnoj i idiličnoj zemlji je 109 godina, a hrana je najjeftinija u Europi. Sikiracija i opterećavanje poslom su zakonom zabranjeni.

Pričali smo sa direktorom Agencije za omladinsko maštanje o EU Granoslavom Bježićem koji kaže da se najviše traže degustatori suhomesnatih proizvoda, komentatori na društvenim mrežama, teoretičari, analitičari i roštilj majstori. Ova zanimanja su u Norveškoj deficitarna, dok kod nas postoji hiperprodukcija ovih kadrova.

Ovo je izuzetna prilika za sve besposlene i nezaposlene mlade nadarene stručnjake iz naše zemlje. Većina njih su razočarani situacijom u svojoj domovini i maštaju za lahkom zaradom i lagodnim životom. Odlaskom u ovu bajkovitu zemlju takva stremljenja napokon mogu i ostvariti, jer Norvežani s nestrpljenjem očekuju njihov dolazak.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći na oficijelnoj stranici državne Agencije za omladinsko maštanje i dokolicu www.aomeu.gov.ba

Izvor: nasevijesti.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: