Objavljeno: 04.01.2015 u 18:43 | Featured, Svijet | Komentara:

Njen sin je otišao na spavanje, a ujutro ga pronašli mrtvog!

Šejla Vilson (37) bila je tako ponosna na svog sina Džona (18) kad je dobio posao profesionalnog ispitivača online igrica.

sin-spavanje-ujutro-mrtav-1

Pred samu Novu godinu, 27. decembra, poželjela mu je laku noć, a Džon je išao u svoju sobu da igra konzolu i to je bio njihov posljednji razgovor. Ujutru ga je pronašla malađa sestra Ketlin (11). Iako su pozvali Hitna pomoć, nisu uspjeli da spase mladića.

Obdukcija je pokazala da je Džom umro od sindroma iznenadne smrti, poznatog i kao SADS, koji je uzrokovan nekim bolestima srca. Sada, tri godine kasnije, majka govori o svom gubitku, piše ”Mirror.co.uk”.

- Slavili smo što je Džon dobio posao koji je toliko želio. Bilo je oko ponoći kad je Džon rekao laku noć i otišao u svoju sobu. Sljedećeg jutra nije sišao na doručak, pa sam poslala njegovu sestru po njega. Vratila se i rekla da nešto nije u redu s Džonom. Otrčala sam na sprat i našla ga na podu s pauziranom igricom. Njegove slušalice su mu još bile na ušima. Sve je izgledalo kao usporeni snimak, znala sam da sam ga izgubila. Moj cijeli svijeet se raspao taj dan – ispričala je očajna majka.

Sindrom iznenadne smrti kod odraslih je termin koji se koristi za opisivanje različitih uzroka srčanog zastoja koji se javljaju u budnom stanju, tokom sna ili nakon vježbanja.

sin-spavanje-ujutro-mrtav-2

- U trenutku kad sam rekla ‘laku noć’, nisam mislila da je to posljednji put da vidim sina živog. Rečeno mi je da je Džon umro od sindroma iznenadne smrti kod odraslih, a ja nisam znala šta je to. Nije bilo nikakvih znakova upozorenja, nije imao zdravstvenih problema. Uvijek je brinuo o zdravlju. Ne razumijem kako neko tako mlad može iznenada da ode – neutješna je Šejla.

Postoji potreba da se više istraži ovaj sindrom, kao i podigne svijest o njemu, kako bi porodice poput moje dobile bolje odgovore. Istraživanja su pokazala da je za samo dvije godine u Velikoj Britaniji umrlo 500 ljudi od sindroma iznenadne smrti odraslih, a većina su bili mladi ljudi. Uvijek pogađa zdrave ljude koji nisu imali nikakve simptome.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: