Objavljeno: 06.12.2013 u 11:21 | Featured | Komentara:

Nevjerojatno otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Jamačno ste čuli za piramide u Bosni, ali vam se vjerojatno nije dalo potegnuti ith pet i više sati vožnje uglavnom slabim cestama. E pa ako vas ovo ne razuvjeri, i ne pokrene, onda neće ništa – 260 metara od ulaza u podzemni labirint otkriven je misteriozni artefakt ! Istraživanje Bosanske piramide Sunca postaje jedan od uzbudljivijih aktualnih arheoloških projekata današnjice!

bosanska_piramida_sunca_visoko_1

Na službenoj web stranici Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” objavljen je izvještaj arheološkog menadžera Fondacije za 2013. godinu Tima Moona s Novog Zelanda. U njemu Moon detaljno opisuje proces pronalaska i radiokarbonskog datiranja fosiliziranog lista pronađenog između dva reda betonskih blokova na Bosanskoj piramidi Sunca, koji je odredio starost piramide od 29.200 (+/- 400) godina.

Foto: piramidasunca.ba

Foto: piramidasunca.ba

No, ono bitnije, nedavno je otkriven jedan zagonetni predmet duboko u prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne. Nakon obrade je utvrđeno kako je riječ o ergonomski napravljenom objektu koji perfektno pristaje u ljudsku ruku. Uočljiva je primijenjena simetrija prilikom njegove izrade te simboli koji za sada još nisu dešifrirani.

bosna-piramida-sunce-artefakt-2

Za sve koji misle da se i dalje radi o prijevari, samo podatak da je nedavno UNESCO u Hanoiju (Vijetnam), bio domaćin pronalazaču piramida dr. Semiru Osmanagiću. Još ste skeptični? Ako i jeste, a nikom ništa – barem ćete se vrhunskih ćevapa najesti u okolici…

 

Izvor: Dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: