Objavljeno: 01.05.2016 u 19:07 | Featured, Moj Dom | Komentara:

Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.

Omekšivač za veš je odlično sredstvo koje može postati vaš pravi pomoćnik u kući.

Većina nas koristi omekšivač samo za vrijeme pranje veša. Vjerovatno ćete biti iznenađene kada saznate da ga možete koristiti i u druge svrhe, recimo kao sredstvo za čišćenje. U većini slučajeva, on stoprocentno rješava ovaj zadatak. Pri tome je njegova potrošnja vrlo ekonomična, piše uspesnazena.com!

Obratite pažnju na 7 interesantnih ideja:

1. Prozori.

prozor

Promješajte u praznoj flaši omekšivač za veš sa vodom, u odnosu 1:4, nanesite sredstvo na krpu i očistite prozor. Zatim ga ispolirajte suhom krpom. Prozor će sijati od čistoće – bez ikakvih tragova i fleka!

2.Laminat i parket.

parket

Razredite manju količinu omekšivača u kofi sa vodom. Pokvasite brisko i prebrišite podove. Laminat će izgledati kao da je juče postavljen.

3. Kožna jakna.

Ako ste isprljali kožnu jaknu, ne žurite odmah za sapunom za čišćenje. Omekšivač savladava i ovakav problem.

4. Autosjedišta.

sjediste

Ako se na sjedištu automobila pojavila fleka, možete je ukloniti pomoću omekšivača. Promješajte ga sa vodom u jednakim količinama, i dobro istrljajte prljavo mjesto.

Ostale 3 savjeta pogledajte na sljedećoj stranici.

Sljedeća stranica

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: