Objavljeno: 26.02.2015 u 19:09 | Featured, Zdravlje | Komentara:

MORATE JE NOSITI SA SOBOM: Ova će vam spasiti život i zaštititi od štetnog zračenja mobitela!

Nikad niste ni pomislili kako je biljka koju svi imaju u svom kućanstvu ovoliko spasonosna.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Korištenje mobilnih uređanja izlaže nas nezdravim zračenjima. Prevelika izloženost zračenjima s vremenom pogoršava naše zdravstveno stanje. No, od svih tih opasnosti i problema možete se zaštiti ružmarinom!

Naime, u ružmarinu se nalazili karnosol, a karnosična kiselina iz ružmarina djeluje kao zaštita sakupljajući otpadne, slobodne radikale u tijelu. Ružmarin je antioksidans koji se pokazao vrlo djelotvornim u spriječavanju i liječenju osoba koje su bile izložene radijaciji.  Upotrebom ružmarinove kisele stvaranje otrova se onemogućava, piše Organic Health.

Sastojci:

2 žličice sitno sjeckanog lišća ružmarina

šalica kuhane vode

Uzimanje:

U šalicu stavite svježi ružmarin koji ćete preliti kipućom vodom. Prije uzimanja potrebno je da ‘smjesa’ odstoji nekih 5-10 minuta.

Dodatni savjet

Dobrobiti ružmarina iskoristite tako što ulje ružmarina pomiješate s nekim od baznih ulja. Takvom smjesom svakodnevno mažite noge. Osim toga preporuča se i inhalacija.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: