Objavljeno: 23.09.2014 u 18:54 | Featured, Pouke i poučne priče | Komentara:

Izgubite kontrolu pa vičete i vrijeđate u afektu? Onda pročitajte ovu kratku priču…

Bio jednom jedan dječak s veoma lošom naravi. Njegov mu je otac dao punu vreću eksera i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, zakuca jedan ekser u ogradu.

ekseri-prica-foto

Prvog dana dječak je zakucao trideset pa i više eksera u ogradu. Tokom sljedećih nekoliko mjeseci on je naučio kontrolirati svoj bijes i broj ukucanih eksera se smanjivao. Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zakucavati eksera u ogradu. I tako je došao dan, tokom kojeg cijelog dana nije pobjesnio.

Rekao je to svom ocu, a on mu je odgovorio da svakoga dana u kojem uspije kontrolirati svoje ponašanje, iz ograde iščupa po jedan ekser. Dani su prolazili i jednoga dana dječak je bio u stanju reći svom ocu da je počupao sve eksere.

Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde. Tada je rekao: Dobro si to uradio sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda više nikad neće biti ista. Kada u bijesu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi. Koliko god da ti je kasnije žao što si nekome nešto napravio ili rekao, rane ostaju.

Izvor: atma.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: