Objavljeno: 17.05.2014 u 9:19 | BiH, Featured | Komentara:

Ispovijest jednog volontera

ispovijest-volontera-u-bih

Tekst u cijelosti prenosimo sa Facebooka.

“Podijelit ću priču s vama koja me danas haman rasplakala. U moru privrednika, dobrih ljudi, organizacija, svih onih sa iskrenih namjerama da pomognu ljudima, jedna scena me pogodila.

U čitavom haosu prenošenja paketa sa hranom u holu opštine Vogošća ugledah gospodina koji sa kesicom u ruci gleda čekajući da ga neko primjeti. Bio je to stariji gospodin, vjerovatno u svojim kasnim 60tim ili ranim 70tim, skromno obučen. Prišao sam mu i upitao ga kako mu mogu pomoći. On mi je pružio onu kesicu, u kojoj se nalazilo mlijeko, šećer i riža i tihim glasom jedva razumno promumljao da je on toliko mogao odvojiti i da bi volio da je mogao više. Rasporedio sam to iz kesice i zastao jedno dobrih 3 minute razmišljajući o tom gospodinu. Hvala Vam ko god da ste, jer vratili ste mi apsolutnu vjeru u čovječanstvo. Vi zajedno sa masom ljudi, koja je obimom i mene iznenadila, koja se danas našla da pomogne. Što hranom, što odjećom. I puno mi je srce bilo kada sam vidio svoje prijatelje koji su došli iz grada da donesu pomoć.

I veliko hvala i pohvala ide ekipi koja je bila danas u opštini i organizovala primanje te pomoći, momci s kojim sam rame uz rame čitav dan nosao kartone, kutije i kese odjeće i hrane. Hvala djevojkama koje su sve to pažljivo sortirale. Hvala vam svima!

Samo, tuga je što nas samo nevolja ujedini, jer očito samo nevolja ovdje ne bira po talovima, nacionalnosti i ostalim podjelama. Kiša isto pada po svima nama!”

Napisao: Arnej Misirlić

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: