Objavljeno: 27.09.2015 u 18:28 | Featured, Ideje i Savjeti | Komentara:

Djevojčici je, na ulici, prišao nepoznati čovjek i pozvao je sa sobom. Njen odgovor joj je, vjerovatno, spasio život

Osmogodišnjoj djevojčici prišao je nepoznati čovjek dok se igrala na igralištu i pozvao je da pođe sa njim. Rekao je da se sa njenom mamom nešto desilo i ona ga je poslala po nju.

djevojcica

Djevojčica ga je zamolila da kaže lozinku. Stranac je počeo da oklijeva i nije se odmah snašao, a djevojčica je u trenutku pobjegla.

Ispostavilo se da je majka sa ćerkom smislila lozinku za slučaj ako majci bude potrebna ćerkina pomoć, i ako bude poslala nekog nepoznatog po nju.

Vjerovatno je, ova mjera predostrožnosti, djevojčici spasila život. Ovo je odličan primjer, i svaki roditelj treba prihvatiti ovu metodu kako bi naučio svoju djecu da razmišljaju o ličnoj bezbijednosti.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: