Objavljeno: 27.10.2015 u 20:56 | Featured, Zdravlje | Komentara:

Ako i vaše dijete ima jezive crvene mrlje, bilo bi dobro da što prije pročitate ovo!

Nikad ne ignorišite simptome na djetetu ili odrasloj osobi, jer oni mogu biti rani pokazatelji bolesti koja se može liječiti ako se na vrijeme otkrije!

Karen Mekgregor je primjetila crvene mrlje na koži svoga sina nakon što je on proveo dan igrajjući se u visokoj travi.

Odmah je odlučila da prati savjete koje je pročitala i da što prije konsultuje ljekara. Njena odgovornost i pribranost učinili su je spasiocem, jer je Lajmska bolest izlječiva jedino ukoliko se na vrijeme otkrije. Glavni prenosilac ove podmukle bolesti je krpelj, koji svojim ujedom prenosi bolest, i manifestuje se pre svega crvenim osipom.

Ova mama je pokrenula međunarodni apel za pažnju na društvenim mrežama, objavljujući fotografije kože svog sina, kako bi svi roditelji brzo i efikasno prepoznali simptome!

lajamska-bolest

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: