Objavljeno: 27.06.2016 u 16:38 | Featured, Ideje i Savjeti | Komentara:

3 super trika kako ventilator pretvoriti u klimu – brzo i lako

Ako nemate klima uređaj u svojem domu – ne očajavajte! Postoje tri fantastična načina kako da obični ventilator rashladi prostor, odnosno stvori temperaturu ugodnu za život

black-926117_640

Jednostavno je i jeftino, a u kući će biti ugodno boraviti danju i spavati noću. Ovo su tri genijalna načina kako ćete svoj ventilator pretvoriti u klima uređaj:

  • Kockice leda Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda Kako ventilator puše po ledu, tako će se prostorijom širiti hladniji zrak.To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.
  • Zaleđena voda Slično je kao u prvom primjeru, ali umjesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.
  • Led i ručnik Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u bocama. Jedno ili drugo zamotajte u ručnik, zavežite dva kraja špahom i objesite između dva stolca. To stavite ispred ventilatora. Ispod ručnika stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: