Objavljeno: 28.03.2014 u 17:53 | Auto & Moto | Komentara:

Subaru upalio iz prve nakon što je bio tri mjeseca na dnu jezera

Na pomen robusnih, neuništivih automobila, prva asocijacija vjerovatno vam je neki terenac, a ne porodični karavan star 16 godina.

subaru-16

Ipak, upravo se jedan takav iskazao u nesvakidašnjem dokazivanju neuništivosti. Prošle zime jedan Finac je ostao bez Subaru Legacya iz 1996. kada mu je automobil propao kroz led.

Vozilo je potonulo na 3,5 metra dubine i tamo ostalo tri mjeseca, a čini se da ga je od potpunog otpisa spasilo to što je vlasnik stigao da ugasi motor.

Nakon što je nesrećni Subaru izvučen na površinu i nakon što mu je iz rezervoara i kućišta radilice uklonjena voda, a ispod poklopca motora odstranjena živa riba – motor je upalio iz prve, a momci su se nakon toga odvezli 20-ak kilometara bez ikakvih problema.

Budući da Subarui tog godišta u Finskoj ne izgledaju ništa bolje od njegovog, čak i nakon što je odležao četvrt godine na dnu jezera, vlasnik je odlučio da ga ponovo registruje i koristi još neko vrijeme, posebno zato je Legacy zadovoljio na tehničkom pregledu neposredno prije nego što je završio pod ledom.

Izvor: autosnova.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: