Objavljeno: 30.04.2014 u 14:26 | Auto & Moto | Komentara:

Napravili Mercedes 300 SLR od metalnog otpada

Čak i ako raspolažete milijardama, jedan od kultnih klasičnih automobila – Mercedes 300 SLR – nikad neće biti vaš. Njemci su napravili samo dva primerka i oba su zaključana iza vrata njihovog muzeja u Stuttgartu.

mercedes-benz-300-sl-1

Ipak, zahvaljujući trojici njemačkih umjetnika, Arminu Ciesielskom, Peteru Brakelu i Walteru Willeru, ova trokraka zvjezda može biti vaša za svega 95.000 američkih dolara. Ova suma se baš i ne može nazvati sićom, ali sigurno nije previše novca za nešto tako ekskluzivno poput trkačkog Gullwinga.

mercedes-slr-1

Caka leži u mobilnosti automobila, odnosno nedostatku iste. Naime, ovaj 300 SLR neće tako skoro ubrzati do stotke, djelimično i zato što je težak nekoliko tona, a najviše zbog toga što nije sastavljen od pokretnih djelova.

mercedes-benz-300-sl-2

U cjelosti napravljen od metalnog otpada, jedna od zvjezda auto salona jasan je pokazatelj šta umjetnici poznati kao ‘čelični divovi’ mogu da postignu za sedam mjeseci. Najbolja stvar? Njemci obećavaju da će ih napraviti koliko god bude potrebno, a budući da većini bogataša ovakvi kolekcionarski primjerci ionako skupljaju prašinu u privatnim muzejima, ne sumnjamo da će 300 SLR naći ciljanu klijentelu.

Izvor: autosnova.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: