Objavljeno: 11.12.2014 u 13:59 | Auto & Moto, Ideje i Savjeti | Komentara:

KORISTAN SAVJET: Kako za minutu napuniti akumulator pomoću aspirina?!

Žurite se jer vas čeka sastanak na koji nikako ne smijete zakasniti. Međutim onaj tren kada ste sjeli u auto za vas je nastupila noćna mora. Dogodilo se ono od čega ste strahovali. Auto neće upaliti, a vi ne znate što se događa.

aspirin-akumulator

Najgore od svega što je vaše znanje o autima skoro nikakvo i jednostavno nemate ideju kako riješiti novonastali problem. Dogodilo se upravo to da je akumulator prazan i da dan prije toga niste pazili kada ste auto ostavili parkiran ispred ulaza u zgradu. Ne brinite rješenje postoji, a čak ne morate zvati pomoć.

Kad sjednete za upravljač automobila i otkrijete kako je akumulator upravo “izdahnuo” – a nema nikoga u blizini tko bi vam pomogao ponovno pokrenuti motor klemama – možda ćete sami moći pokrenuti motor ako u akumulator ubacite dva Aspirina.

Aspirin sadrži acetilsalicilnu kiselinu koja će reagirati sa sumpornom kiselinom u akumulatoru i proizvesti još jedan, posljednji naboj. Čak i ako ovo uspije, što prije odvezite automobil mehaničaru da bi provjerio ispravnost akumulatora.

Izvor: www.savjetnica.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: