Objavljeno: 27.05.2018 u 11:28 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

ODGAJANJE ‘BESMRTNE BEBE’ S POČETKA 20. VIJEKA: Najluđi eksperiment ikada ovu djevojčicu učinio je – VJEČNOM!

Tajni kult pod nazivom Kraljevsko bratstvo gospodara metafizike je 1939. godine dospelo u sve novine, i to nakon što je vođa ovog kulta, Džejms Bernard Šafer objavio svoju namjeru da sprovede eksperiment kakav svijet do tada nije video – planirali su da odgaje besmrtno dijete!

besmrtna-beba (3)

Za tu svrhu već su pronašli i dijete – radilo se o plavookoj, crvenokosoj Džin Gant. Njena majka, Ketrin Gant, bila je konobarica iz Njujorka, i previše siromašna da bi mogla da pruži Džin čak i najosnovnije stvari, pa se odrekla svoje djevojčice i predala je Džejmsu na čuvanje. Sve novine koje su u to doba prenijele ovu vijest, naglašavale su da Ketrin nije bila član ovog kulta.

Kraljevsko bratstvo gospodara metafizike nije zvanično usvojilo Džin, ali djevojčica je preseljena u njihove luksuzne odaje u vili na Long Ajlendu, koju su nazivali “Rajski mir”. Djevojčica je preseljena u vilu kada je bila stara tri mjeseca, i članovi kulta imali su potpunu kontrolu nad svim aspektima njenog života.

Džin je tako u toj vili imala sopstvene odaje, kao i dadilje i dojilje koje su bdile nad njom 24 časa dnevno. Pored toga, uvijek je kraj nje bio i neko od članova kulta.

besmrtna-beba (1)

Njihov plan da podignu besmrtnu bebu sastojao se u sljedećem – dogovor je bio da ne dozvole da do djeteta ikada dopre bilo kakva napomena o postojanju smrti ili bolesti. Takođe, plan je bio da ne bude izložena bilo kakvim destruktivnim pojmovima, idejama ili mislima.

Nikada do djevojčice, dogovorili su se oni, neće dopreijti nijedna neljubazna riječ, a kamoli psovka. Hraniće se po njihovim principima “ishrane za besmrtnost”, koja je bila vegetarijanska. Kako bude odrastala, biće upoznata sa postojanjem alkohola, duvana, kafe, čaja, senfa, sirćeta i začina, ali nikada neće probati bilo šta od toga.

Konstantno će biti podučavana filozofiji, a njen napredak pratiće grupa probranih filozofa koji će time ispuniti Šaferov plan da besmrtnost “može biti dosegnuta u stvarnosti, a ne samo u duhovnoj formi”. Kada dovoljno odraste, preuzeće vođenje kulta kao njihov besmrtni lider.

– Ne mogu da zamislim da je ikada ijedno drugo dijete, osim onih kraljevskog porijekla, imalo bolji životni start – ponosno je izlagao Šafer tih dana medijima svoj plan.

Međutim, uprkos velikim očekivanjima i nadama, ovaj eksperiment je potrajao tek 15 mjeseci. Decembra 1940. godine, kult je vratio Džin njenim roditeljima u Njujorku, koji su u međuvremenu poboljšali svoje finansijsko stanje.

Šafer je u medijima cijelu priču pokušao da predstavi koliko – toliko pozitivno.

– Sada kada su roditelji doveli svoje finansijske prilike u red, žele svoje dijete nazad – glasila je njegova izjava za medije.

besmrtna-beba (2)

Međutim, podaci govore da je Ketrin Gant, majka “besmrtne bebe” bila primorana da angažuje advokata koji je poslao ultimatum kultu, kako bi mogao da vrati djevojčicu Džin njenim roditeljima.

Isti taj advokat je zastupao još jednu porodicu, koja je podigla tužbu protiv ovog kulta zbog prevare. Nekoliko dana nakon što je beba Džin vraćena svojoj porodici, Šafer se našao na sudu, zbog optužbe koja se u engleskom pravosuđu zove “larceny”, a koja praktično znači bespravno otuđivanje tuđe imovine.

Bebi Džin je u porodični dom vratio jedan Šaferov pomoćnik koji im je tom prilikom donijeo i Šaferova detaljna uputstva o odgajanju djeteta, za slučaj da roditelji žele da nastave da dijete odgajaju u eksperimentalnim uslovima.

– Od Džininih roditelja sada zavisi da li će dijete postati besmrtno – rekao je Šafer medijima.

Međutim, Gantovi nisu imali nikakvu namjeru da nastave sa eksperimentom, i od prvog dana su odbacili sve Šaferove predloge.

Mediji, koji su tih dana pomno pratili sve što se dešavalo u kući Gantovih, nekoliko sati po povratku djevojčice u porodični dom, javili su da je Džin konzumirala suve šljive, što je strogo zabranjena namirnica u “besmrtnoj dijeti”.

Šafer je osuđen na pet godina robije. Po izlasku je živio od izdavanja magizina posvećenom besmrtnom životu i metafizici. U jednom trenutku je na istu temu otvorio i dopisnu školu. Aprila 1955. i on i njegova žena izvršili su samoubistvo.

Što se Džin Gant tiče, posljednji put je bila u žiži javnosti 2002. godine. Tada je još bila živa, zdrava, udata i imala je svoju djecu. Nije željela da javno govori o svom djetinjstvu.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: