Objavljeno: 15.03.2017 u 20:47 | Vicevi | Komentara:

VIC DANA: Politika

Klinac, ujutru za doručkom, pita oca:

- Tata, šta je to politika?

- Vidi sine. Naša porodica je kao država. Ja radim, donosim kući novac. Ja sam, znači, kapitalista.

Mama te pare raspoređuje i brine da imamo sve što treba. Ona je vlada. Devojka koju imamo, radi sve po kući i zato je ona radnička klasa, a deda je kao sindikat, jer prati kako sve funkcioniše. Svi želimo da tebi bude dobro i ti si narod, a tvoj bratić je budućnost. Jesi li shvatio?

- Ne baš, tata, moram malo da razmislim o tome. Reći ću ti sutra.

Dečaka je tokom noći probudio plač malog brata koji se ukakio u pelenu. Hteo je da pozove majku, ali je ona čvrsto spavala. Zatim je pošao u sobu kućne pomoćnice, kad tamo tata na njoj. Deda uopšte nije reagovao i mali se vratio u krevet.

Ujutru ga tata pita da li mu je jasno šta je politika?

- Naravno da jeste. Shvatio sam da kapitalisti jebu radničku klasu, vlada samo spava, a sindikat je nezainteresovan. Na narod niko ne obraća pažnju, a budućnost je u govnima.

Izvor: balkanspress.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: