Objavljeno: 07.01.2019 u 16:08 | Vicevi | Komentara:

VIC DANA: O politici, raju i paklu

Jednog dana jedan političar je doživeo saobraćajnu nesreću. Umro je i otišao na nebesa. Tamo ga je dočekao Sveti Petar i rekao:

– Dobro došli! Nalazite se na vratima Raja, ali mesto gde ćete provesti večnost, još nije određeno. Izbor ce biti vaš. Prema pravilima, treba da provedete po jedan dan u Paklu i u Raju, da kasnije napravite svoj izbor.

– Pa, šta će mi sve to? Ne moram ni da razmišljam – Raj, naravno!

„Žao mi je, ali pravila su pravila“, – sa tim rečima Petar je poveo političara u Pakao.

On je ušao na vrata pakla, i našao se na predivnom zelenom terenu za golf. Pored se nalazio elitni noćni klub iz koga su izašle sve njegove bivše kolege i prijatelji.

Nosili su skupa odela, smejali se, rukovali se, prisećali se lepih dana na Zemlji, kada su svi oni vodili bezbrižan život, i odlično zarađivali na drugima. Šampanjac, kavijar, skupi automobili, lepe žene… Pa, i sam đavo bio je prijateljski momak! Ali, dan je došao kraju, i političar je morao ponovo da se vrati ka vratima Raja.

U Raju, takođe, nije bilo loše: prelepe bašte, paperjasti oblaci, anđeli sviraju harfe i čuju se lepe pesme.

Nakon 24 časa, političaru je prišao apostol Petar da bi saznao njegov konačan izbor.

Ovaj se zamislio nekoliko trenutaka i rekao:

– Čak i ne znam… Nikad nisam mislio da ću ovo reći… Ali, biram Pakao!

Petar je uzdahnuo i poveo političara ka vratima Pakla.

Kada je on ušao, bio je preneražen: terena za golf više nije bilo, noćnog kluba, takođe, svi njegovi prijatelji kuvaju se u kazanima, okolo šetaju razna čudovišta. Dotrčao i đavo i stavio je političaru na rame svoju šapu sa ogromnim kandžama.

– Ja ne razumem! – reče političar. – Šta se desilo? Juče je ovde bilo tako prekrasno: vino, devojke, ples… a sada moji prijatelji gore u plamenu! Pa, kako je to moguće?

Đavo se nasmešio i rekao:

– Pa, šta si hteo, stari? Juče je bila predizborna kampanja, a danas si ti glasao!

Izvor: kutaknet.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: