Objavljeno: 12.01.2018 u 22:01 | Vijesti | Komentara:

U PONEDJELJAK VELIKA PROMJENA VREMENA, STIŽE PRAVA ZIMA: Evo kakvo nas iznenađenje čeka!

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme. U Bosni, povremeno i ponegdje, sa slabom kišom ili rosuljom, a na planinama sa slabim snijegom. A u ponedjeljak velika promjena vremena u BiH uz veoma niske temperature zraka.

vrijeme-snijeg

Na sjeveroistoku Hercegovine, prijepodne slaba kiša. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 4 do 9, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U petak, 12. januara, pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Hercegovini razvedravanje. U Bosni povremeno i ponegdje sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 9 do 13 stepeni.

Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini, veći dio subote, 13. januara, pretežno sunčano. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguća slaba rosulja. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju, 14. januara, u Posavini pretežno sunčano. U ostalim područjima BiH pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguć vrlo slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 4 do 9 stepeni.

U ponedjeljak – velika promjena vremena. Jutro sunčano, hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. U ostatku dana pretežno sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 6 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: