Objavljeno: 21.10.2016 u 10:43 | Vijesti | Komentara:

SVAKA ŽENA OVO MORA DA VIDI: Radovala se trudnoći, ali evo šta su joj, umjesto bebe, našli u stomaku

Svi su se radovali kada je saznala da je po drugi put trudna!

Sve je bilo dobro, dok joj nije pozlilo. Kada su ljekari napravili prve ultrazvučne snimke, pronašli su joj nešto zbog čega je odmah zaplakala. Ultrazvuk je otkrio svašta, ali djeteta nije bilo…

molarna-trudnoca-1

Umjesto toliko željene djevojčice, jer već je imala sina, žena je otkrila da je njena materica prepuna tumora. Riječ je o molarnoj trudnoći i događa se u svega 2% “začeća”.

Kod molarne trudnoće, nakon oplodnje u materici ,umjesto normalnog embriona, nastaje patološka masa. U takvoj trudnoći ne postoji plod, koji raste, već nešto nalik deformisanoj posteljici.

molarna-trudnoca-12Molarna trudnoća nastaje kada se ćelije od kojih se normalno sastoje korionske resice (prstenasti izdanci kojima je posteljica vezana za matericu) ne razviju normalno. Umjesto toga, one stvaraju grupu vodenih mjehurića, koji ne mogu osigurati rast normalnog embriona. Rizik molarne trudnoće veći je kod žena starijih od 40 godina.

“Mojoj je supruzi stalno bilo loše, a sa prvim djetetom to nije bilo tako. Prvi smo ultrazvuk napravili u 11. nedjelji i vijesti nisu bile dobre”, napisao je njen suprug, koji je njihovu priču objavio kako bi podigao svijest o ovom medicinskom stanju.

molarna-trudnoca-3

“Bebe na snimku nije bilo. Umjesto toga, vidjeli smo samo gomilu mjehurića, nalik na grejp. Oni to zovu molarna trudnoća. Moja je žena morala da ide na operaciju. U ovakvim slučajevima veoma je vjeorvatno da mora doći do histerektomije (operacije uklanjanja materice)”, napisao je.

Srećom, hirurg je bio dovoljno vješt, pa nije morao ukloniti reproduktivne organe. Drugim riječima, njegova žena moći će, sa nešto poteškoća, ponovo pokušati da ostane trudna. Nakon svega, evo što je njen muž zaključio:

“Iako nismo proširili našu malu porodicu, zahvalan sam što imam predivnog sina i ženu, koju volim najviše na svijetu.”

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: