Objavljeno: 30.05.2013 u 12:03 | BiH, Vijesti | Komentara:

Prvih 149 putnika iz Malmea sletjelo na tuzlanski aerodrom

Prvih 149 putnika sinoć je iz Malmea u Švedskoj sletjelo na tuzlanski aerodrom čime je i otpočela realizacija redovnih linija na i sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, a već 15. juna uslijedit će redovne aviolinije prema Bazelu te 17. juna prema Geteborgu.

149-putnika-tuzla- Tokom nekoliko posljednjih mjeseci Wizz Air je aktivno investirao u razvoj zrakoplovstva i turizma u BiH. Danas smo došli do nove važne prekretnice. Na vezu s Malmeom dugo se čekalo i s tri leta sedmično za Malme najavljujemo ulazak niskih cijena u BiH. Naše prisustvo u Tuzli još jednom demonstrira našu posvećenost BiH i mi se nadamo daljem razvoju našeg poslovanja na ovom tržištu – istakao je sinoć komercijalni direktor kompanije Wizz Air Gyorgy Abran.

Wizz Air kompanija je najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi.

Flotu čine 43 aviona tipa “airbus 320”, iz 16 baznih aerodroma, koji s više od 270 ruta povezuju 94 destinacije u 33 države.

Wizz Airov tim od 1.600 profesionalaca pruža superiorne usluge i veoma niske cijene, čineći ovu kompaniju prihvatljivijim odabirom za više od 13,5 miliona putnika u 2013. godini.

- Ovo je historijski dan za Međunarodni aerodrom Tuzla i TK. Nakon ispunjavanja svih tržišnih i zakonskih uvjeta od državnih, federalnih i kantonalnih resornih ministarstava mi smo u kompaniji Wizz Air pronašli jakog partnera za razvoj zračnog saobraćaja na našem aerodromu. Konekcija prema zapadnoj Evropi preko Međunarodnog aerodroma Tuzla će zasigurno doprinijeti bržem razvoju turizma i privrede u našem regionu i zemlji – istakao je direktor Aerodroma Tuzla Enver Jukanović, te dodao da je ovo dobra prilika za uspostavljanje poslovnih veza, investicije i razvoj turizma kako na području TK-a tako i cijelog regiona koji uključuje i dijelove susjedne Srbije i Hrvatske.

Ovom, za razvoj Tuzlanskog kantona izuzetno važnom događaju, prisustvovao je i ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić, koji je zajedno s direktorom aerodroma prvim putnicima lično zaželio dobrodošlicu u Tuzlu, TK-u i BiH.

- Kao što je to inače praksa u ovakvim situacijama, kompaniji Wizz Air, osim čestitke na realizaciji prvog leta, želim isti broj uspješnih polijetanja i slijetanja, a putnicima ugodne letove i boravke u BiH – rekao je Bijedić, ističući da su Vlada Federacije BiH i Ministarstvo na čijem je čelu ukinuli aerodromske taksi čime je ovom aerodromu omogućen rad s niskotarifnim aviokompanijama poput Wizz Aira.

Prvom slijetanju i polijetanju putnika na Wizz Airovim linijama s Međunarodnog aerodroma Tuzla prisustvovali su i Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Senaid Hadžić, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK-a.

Izvor: Fena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: