Objavljeno: 10.11.2017 u 12:33 | Regija, Vijesti | Komentara:

NEZAPAMĆEN SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA: Starac prstom silovao osmogodišnje dijete

Ljubomir D. (83) iz Zaplanjske Toponice optužen je da je počinio krivično djelo silovanja zbog sumnje da je se*sualno zlostavljao djevojčicu koja je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imala svega osam godina.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Nezapamćen slučaj zlostavljanja djeteta dogodio se u selu Zaplanjska Toponica u opštini Gadžin Han 23. jula prošle godine, nakon čega je protiv Ljubomira D. pokrenuta istraga.

Optužnicom, koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Nišu, Ljubomiru D. se stavlja na teret da je na čin izjednačen sa obljubom prinudio djevojčicu koju je prethodno poslao u seosku prodavnicu da mu kupi i donese pivo.

On se sumnjiči da je djevojčicu uhvatio za rame i nasilno je ugurao sa terase u svoju kuću.

- Gurnuo je devojčicu na krevet, držeći je dok je bila u ležećem položaju jednom rukom za njene ruke, a drugom rukom joj je skinuo bermude i gaćice do koljena, pa srednjim prstom izvršio penetraciju u polni organ maloljetnice, nanijevši joj laku tjelesnu povredu – stoji u optužnici.

Kako je “Blic” ranije pisao, slučaj je otkriven nakon što se djevojčica poverila majci M. A. (34) šta joj se desilo u kući Ljubomira D., kod koga su ranije brali šljive.

Ona je majci rekla da ima “nešto da joj ispriča”, ali da ne može na ulici “da im se ne smiju ljudi”.

Kada je majka čula šta se desilo, odvela je dijete kod doktorke koja je obavjestila policiju. Predata je i djevojčicina garderoba. Pošto je pregledom u Zavodu za sudsku medicinu utvrđeno da dijete ima povrede na genitalijama, Ljubomir D. je pritvoren.

Majka M. A. je ispričala tada za “Blic” da je djevojčica poslije traumatičnog događaja imala noćne more i da je u snu vikala: “Nemoj, deda Ljubo, mene to boli. Ima majka da me bije. Boli, boli, pusti me”.

Prijeti mu kazna od 10 godina

Nakon privođenja, prema nezvaničnim informacijama, starac je negirao krivično djelo. Budući da se tereti da je počinio krivično djelo silovanja nad djetetom, Ljubomiru D. po zakonu prijeti kazna od najmanje 10 godina zatvora ukoliko se optužbe dokažu na sudu. Suđenje je zatvoreno za javnost.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: