Objavljeno: 10.01.2017 u 19:22 | Regija, Vijesti | Komentara:

NAJPOTRESNIJA PRIČA U SRBIJI: Poklanjamo bebu jer nemamo čime da je hranimo!

Dragan Nikolin (45) i njegova nevjenčana supruga Žana Međa (32), žive u opštini Žitište, u mjestu Itebej, i zbog veoma loše finansijske situacije su prinuđeni da se odreknu bebe koja uskoro treba da se rodi.

Foto-ilustracija: freeimages.com/Malgos

Foto-ilustracija: freeimages.com/Malgos

Naime, Žana je u devetom mjesecu trudnoće, ali nema uslova za izdržavanje, pa će bebu “pokloniti” svakom ko je spreman da je voli i brine o njoj kao o svom rođenom djetetu.

Oni imaju još dvoje djece, Draganu (4) i Dragana (5) koji non stop ponavljaju da su gladni, a njihovi nemoćni roditelji su nemoćni, jer nemaju novca za hranu. Oni su pješke po velikoj hladnoći došli do Beograda.

Baš je hladno, krenuli smo peške iz Zrenjanina, ali usput smo stajali da se odmorimo i ugrijemo. A da nas pitate gdje smo krenuli, ne bih znam da vam kažem. Da rovarimo po kontejnerima, da tražimo prenoćište, da prosimo, da idemo pred Vladu? Gdje ćemo i šta ćemo živote? Sad će i beba da se rodi, i umjesto da se veselimo, razmišljamo šta ćemo joj dati da jede. Nemamo ni za mlijeko. Zato moramo da uradimo ono što je najteže za svakog roditelja, ali bolje je i to nego da umre od gladi i hladnoće – kaže Dragan.

Žana objašnjava da je posljednji obrok dala sinoć, to je bio jogurt koji je našla na ulici.

- U blizini objekta u kojem živimo nalaze se groblje i deponija. Tu sam našla dušek na kojem spavamo. Živimo bez vode, struje, grijanja, tako je već četiri godine, otkada nam se kuća srušila u blizini kanala. Bila je trošna, a vlaga je učinila svoje – kaže nesrećna majka.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: