Objavljeno: 19.12.2014 u 11:33 | Regija, Vijesti | Komentara:

ITALIJANI UPOZORAVAJU: Za Novu godinu snijeg na Balkanu kakav nije zapamćen godinama!?

Internet stranica “Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna” prenijela je objavu jednog italijanskog meteorološkog zavoda koji je prikazao mogući scenario koji bi donijeo veoma hladno vrijeme i ogromne količine padavina na područje Balkana i to već krajem mjeseca decembra i početkom januara naredne godine.

italijanska-vremenska-prognoza

Ovaj model upozorava na prilično izglednu situaciju u kojoj bi se velika količina hladne vazdušne mase sa područja Rusije i skandinavskih zemalja, pod uticajem sistema promjene pritiska na širem području preselila prema srednjim dijelovima Evrope i Balkana.

Ovaj zastrašujući i mogući scenarij očekuje se od 28.12.

“Znam da je ovo jako daleko, ako se ovo ostvari moglo bi biti “veselo” u našoj regiji oko Nove godine”, navodi meteorolog.

italijanska-vremenska-prognoza2

Da li nam zima, i to ona prava napokon stiže? Ništa ne možemo tvrditi sa stopostotnošću tako da nam samo ostaje da sačekamo i vidimo da li će se vijesti iz Italije zaista i obistiniti.

Izvor: dnevnimagazin.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: