Objavljeno: 12.01.2017 u 20:19 | Vijesti | Komentara:

CRVENO UPOZORENJE: U petak i noći na subotu očekuje se snježna mećava i olujni vjetar

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je crveno upozorenje za petak, 13. januar tokom cijelog dana i u noći sa petka na subotu.

Upozorenje se izdaje zbog očekivanih obilnijih padavina, olujnog vjetra i novog snježnog pokrivača.

Područje za koje se izdaje upozorenje je Hercegovina te zapadna i jugozapadna Bosna zbog obilnijih padavina. Olujni vjetar očekuje se u većem dijelu BiH, te novi snježni pokrivač u Bosni.

Očekivana količina padavina u pomenutim područjima je od 60 do 100 l/m2. Na istoku Bosne očekuje se od 2 do 10 l/m2, a u ostatku BiH, uglavnom, od 20 do 40 l/m2.

Veći dio dana bi mogao puhati umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, povremeno sa olujnim udarima. Udari vjetra bi se trebali kretati od 40 do 60, lokalno do 70 km/h. Na planinama od 90 do 100 km/h, lokalno i više od 100 km/h.

Snijeg se očekuje u večernjim satima i u noći sa petka na subotu.

Očekivana visina novog sniježnog pokrivača je od 5 do 15 cm, lokalno od 20 do 25 cm, a na planinama od 20 do 30 cm, lokalno do 40 cm, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: