Objavljeno: 24.02.2018 u 14:33 | Lifestyle, Slike | Komentara:

IMA ŠESTERO DJECE, A KUĆA JOJ UVIJEK BLISTA: Duhovita blogerica (27) otkriva svoje trikove savršene organizacije

Život Krechelle Carter (27) nije nimalo jednostavan. Sa šestero male djece ona uspijeva održavati kućanstvo u savršenom redu i kod nje je uvijek sve čisto i pospremljeno kao u katalogu.

Krechelle Carter (1)

Blogerica koja vodi stranicu Eight At Home, na duhovit način savjetuje kako sve imati pod kontrolom i nositi se s neredom. Nedavno je otkrila svoje male tajne uz pomoć kojih je toliko organizirana.

Djeca joj pomažu

Ova majka iz južne Australije nije jedna od onih koje skupljaju igračke za svojom djecom, već kaže da živi prema pravilu da djeca moraju pomagati u kućanskim poslovima. “Mi slikamo, gradimo utvrde, zaprljamo se vani; djeca se urnebesno zabavljaju, ali moraju počistiti za sobom”, napisala je Carter na blogu. “Igračke se vraćaju na svoje mjesto, prljava odjeća ide u pripadajuću košaru, a djeca si sama slažu krevete. Ja nisam njihov rob. Moraju imati obveze, i što je najvažnije, uživaju u njima.”

Krechelle Carter (2)

Redovito posprema

Carter kaže kako je njezina kuća uvijek besprijekorno organizirana jer je ona nemilosrdna prema stvarima koje zauzimaju mjesto, a ne služe ničemu. “Imam samo posuđe koje redovito koristim. Imam minimalno namještaja, dovoljno pokrivača za svakog od nas i to je to. Ne držim beskorisna s**nja”, priznaje. Ipak, svaki član obitelji ima pravo na jednu ladicu s glupostima. Sve ostalo što nije valjano pohranjeno ili je potrgano ide van.

Razvrstava stvari

Kako joj se kuća ne bi pretvorila u džunglu, blogerica ima trik zbog kojeg je kod nje sve pravilno pohranjeno. “Organizacija je ključ. Imamo ormarić za deke, kutiju za dinosaure, kutiju za umjetnička izražavanja, kutak za zamatanje darova, ormarić sa usisavačem, ormarić sa sredstvima za čišćenje – možete si zamisliti sliku”, objašnjava.

Krechelle Carter (3)

Iskorištava jutra

Mnogi roditelji s malenom djecom znaju koliko je teško ujutro izaći iz kuće, a ne zaboraviti nešto važno. Osim što se brine da njezino najstarije dijete na vrijeme stigne u školu, ova zaposlena majka kaže kako nikad ne zatvara vrata neuredne kuće. “Uvijek se pobrinem da djeca namjeste svoje krevete i počiste svoje sobe. Ako nešto uprljaju, čiste to dok izlaze iz kuće”, priznaje.

Krechelle Carter (4)

‘Generalka’ jednom tjedno

Iako smatra da je važno svakodnevno održavati kućanstvo, Carter jedan dan u tjednu odvaja za dubinsko čišćenje cijele kuće. Sve skupa traje oko dva sata, a u to vrijeme stigne pobrisati podove, oprati kupaonice, sudopere, promijeniti posteljinu, pobrisati prašinu s namještaja, hladnjak i mikrovalne pećnice. “Pustite neku motivirajuću glazbu i uhvatite se posla. Ja to volim raditi subotom ujutro”, otkriva.

Krechelle Carter (5)

Nema potrebe za usisavanjem

Blogerica ne vjeruje da se stalno mora izvlačiti usisavač. Ona radije koristi metlu kada nešto treba pokupiti s poda ili pošprica dezinfekcijskim sprejem tepihe. Svoju je metlu nazvala Peter i kaže kako joj je ona najbolji prijatelj. “Koristim je poslije večere, kad god se nešto prolije ili prospe. Zatim samo odlijepim krpu s nje i bacim je na pranje”, priča.

Krechelle Carter (6)

Voli mirisne svijeće

Ova se zaposlena majka kune kako mirisne svijeće dodaju notu luksuza u njezinu kuću. “Sladak miris je privlačan poput svježe protresena jastuka. Zbog njih vam se kuća doima svježe i miriše na jabuke”, zaključuje duhovita majka i objašnjava kako, iako drži do čistoće u svom domu, ipak dopušta djeci da uživaju u blatu i drugim prljavim dječjim navikama.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: