Objavljeno: 07.01.2014 u 21:33 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Lubenice, trešnje i nektarine za zdravlje kože

Pored upotrebe raznih krema koje štite površinu vaše kože jako je važno i konzumiranje pravih namirnica.

lubenica-sjemenke

Štetan utjecaj sunca na kožu možete donekle izbjeći korištenjem krema, no kožu je potrebno njegovati i iznutra. Pokušajte neke od spomenutih voćki.

Lubenica je odlično ljetno osvježenje koje pored tog osvježavajućeg djelovanja na organizam ima jako pozitivno djelovanje na zdravlje vaše kože. Veliki postotak vode koji lubenica sadrži, i likopena koji se pronalazi u ovoj voćki pomažu koži da ostane glatka i zategnuta.

Konzumiranjem trešanja vi uklanjate natečenosti na tijelu te bore sa kože. Sastojci koji su zaslužni za to su melatonin i antocijanin.

Nektarine su voćke bogate likopenom, bakrom, niacinom i vitaminima A, C i E. Ova tri vitamina su odlični borci protiv upala, te smanjuju razinu slobodnih radikala što dovodi do ljepšeg i zdravijeg stanja kože na tijelu.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: