Objavljeno: 28.04.2017 u 9:23 | Zdravlje | Komentara:

CRVENI ALARM: Ovo su 4 glavna simptoma SRČANOG UDARA koje trebate znati!

Srčani udar je često posljedica loše ishrane Konzumirate dosta masti i soli i onda dolazi do začepljena krvni sudova, što uzrokuje udar. Podijelite ovo sa prijateljima, nikad ne znate kome može zatrebati.

srcani

Zato unosite normalne količine masti i soli, hranite se zdravo, unosite što više vitamina i minerala, posebno kalijuma koji je dobar za srce. I naravno, redovno se krećite.

Ovo su neki simptomi srčanog udara i nemojte ih zanemarivati:

Oticanje

Oticanje stopala, zglobova se može desiti zbog problema sa srcem tj. srce ne radi dobro i onda dolazi do nakupljanja tečnosti.

Ovo nipošto ne zanemarujte, već otiđite ljekaru kako biste dobili terapiju kojom ćete riješiti ovaj problem i izbaciti višak tečnosti iz organizma.

Anksioznost

Anksioznost je još jedan od simptoma srčanog udara ili uopšte problema sa srcem.

Bolovi

Bolovi u rukama, abdomenu, leđima, grudima, mogu značiti probleme sa srcem i mogući srčani udar.

Kašalj

Čest kašalj, pa i praćen krvlju, može također biti jedan od znakova. Neki od simptoma su i: kratkoća daha, hladan znoj…

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: