Objavljeno: 07.01.2018 u 20:01 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Uklonite gljivice sa vaših noktiju za nekoliko dana pomoću 2 sastojka koja svi imamo u kuhinji!

Gljivice na noktima zaista mogu predstavljati problem. Ipak, taj problem možete riješiti na ovaj prirodni način.

gljivice

Inače, treba da vodite računa o higijeni stopala. Obratite pažnju i na to da dobro osušite stopala nakon što ih operete jer se na vlazi stvaraju gljivice. Ovo prirodno rješenje vam može pomoći kod ovog problema.

Sastojci:

  • 2 kašike sode bikarbone
  • pola šolje jabukovog sirćeta
  • Lavor vode

Priprema i način korištenja:

Prvo razblažite sirće sa vodom, a onda dodajte sodu bikarbonu. Potopite stopala i ostavite tako 15 minuta, na kraju dobro osušite peškirom.

Ovaj način će vam pomoći da riješite ovaj problem. Ovaj tretman radite 2 puta dnevno i nakon nekoliko dana biste trebali primjetiti poboljšanje.

Svakako ovo stanje ne zapuštajte i po potrebi otiđite ljekaru. Inače, soda bikarbona, ali i sirće imaju antibakterijsko i antigljivično dejstvo. Vidite kako vam ovi prirodni lijekovi itekako mogu pomoći kod raznih stanja.

Pazite i da vam obuća koju obuvate bude čista i redovno mijenjajte čarape.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: