Objavljeno: 13.06.2013 u 20:25 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Stan od 16 metara kvadratnih. Tako mali a tako savršen!

stan-16-kvadrata-5

Biste li rekli da je 16 kvadrata dovoljno za udoban dom? Naravno da ne. Međutim, prevarili biste se. Doduše potrebno je puno kreativnosti i pametnih rješenja koja će tako mali prostor pretvoriti u udoban dom.

Evo dokaza da je to itekako izvedivo. Ovaj mali stan nalazi se u Parizu. Nedostatak prostora nadomješten je kreativnim idejama za pohranu stvari. Drugim riječima, jedna spavaća soba je postala cijeli stan. A iako je mali stan, ima sve što je potrebno.

Arhitekti Marc Baillargeon i Julie Nabucet su iznašli iznimno kreativna rješenja za pohranu stvari. Madrac koji služi kao kauč može se potpuno uvući. Površina ostaje prazna i daje slobodu kretanja.

Dosta prostora za pohranu nalazi se i unutar stubišta. Odnosno, bolje rečeno posvuda. Neki od njih su skriveni na neočekivanim mjestima, a drugi su u sjeni. Zidni namještaj je dizajniran također na način da oslobodi površinu poda i omogući bolju organiziciju prostora.

Izvor: magazin.net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: