Objavljeno: 05.10.2016 u 11:03 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Pritisnite jednu tačku na tijelu i gledajte kako stres nestaje (VIDEO)

Akupresura, drevna kineska tehnika koja se zasniva na pritiskanju odgovarajućih tačaka na tijelu koko bi se riješili neki zdravstveni i emotivni problemi, uveliko je popularna i na Zapadu. Oni koji su probali kažu da daje sjajne rezultate, a mi vam danas donosimo najstariji trik za rješavanje od stresa i osjećaja anksioznosti.

akupunktura

Tačka na tijelu koja može da vas umiri i dovede u ravnotežu u roku od nekoliko sekundi nalazi se tačno između grudi.

Tačka koje je idealna za ljude koji često osjećaju nervozu, aksioznost i stres u određenim životnim situacijama (pred ispit, na poslu ili čak u izlasku u grad) nalazi se tačno između bradavica, na grudnoj kosti.

Sve što treba da uradite jeste da ptirisnete ovu tačku srednje jakim pritiskom i masirate je nekoliko minuta dok dišete duboko stomakom. Već kroz 10 sekundi ćete osjetiti kako ismptomi nervoze i anksioznosti nestaju.

Koje još tačke na tijelu mogu da vam pomognu u borbi sa stresom pogledajte u videu:

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: